Dechberoucí rekordy ze SKIWELTU!

Dechberoucí rekordy ze SKIWELTU!

Pojeďte s námi v termínu 21. - 25. 2. 2024 okusit svahy věhlasného lyžařského střediska SkiWelt v Rakousku!

 

284 kilometrů sjezdovek * vyhřívané kabinové lanovky * nejrychlejší sedačková lanovka na světě (6m/s)

 

->>> REKORDY VIZ POKRAČOVÁNÍ ->>>



V Í T E, Ž E ... ?
Víte, že …. při lyžování ve SkiWelt Wilder Kaiser budete sledovat přes 70 třítisícovek?

Víte, že …. první propojené středisko Rakouska vzniklo před 45 lety – v roce – 1977 – a byl jím SkiWelt Wilder Kaiser? Spojení šesti vesnic v údolí Brixental a jejich lanovkářských společností, kterému se konkurence zpočátku usmívala, se stalo v celém Rakousku vzorem propojování menších lyžařských středisek do velkých celků. Ski Amadé, Saalbach – Hinterglemm – Leogang, Zillertal Arena, Hochzillertal- Hochfügen – Spieljoch, Lungau (a řada dalších…) – vznik všech těchto středisek byl motivován úspěchem SkiWelt Wilder Kaiser.

Víte, že …. SkiWelt Wilder Kaiser nabízí nejen 9 údolních nástupních vesnic, které Vám otevřou přes 270 kilometrů sjezdovek, ale i 20 nekončících a plnohodnotných sjezdů do údolí (5-6 km dlouhých), z nichž asi nejkrásnější je sjezd do Hopfgartenu?

Víte, že …. ve SkiWelt Wilder Kaiser každou noc upravuje kolem 1 700 sněhových děl přes 225 kilometrů sjezdovek? Každé dělo stojí mezi 40 000 až 75 000 eury, jen v dělech je tedy ukryta investice přesahující 85 milionu EUR. Přibližně 120 km sjezdovek, včetně propojek, dokáže středisko zasněžit během tří dnů.

Víte, že …. SkiWelt Wilder Kaiser investoval do střediska od jeho počátku více než 590 milionů EER, tedy kolem 14,75 miliard korun? Poslední masivní investice ve výši 73,4 mil. EUR se datují předcovidovým rokem 2019, kdy středisko nabídlo lyžařům novou desetimístnou lanovku Salvistabahn z Itteru na vrchol Hohe Salve, jež nahradila starou čtyřmístnou kabinu z roku 1989 a kombinovanou lanovku Zinsbergbahn, která byla postavena na místě původní čtyřsedačkové sedačky. Lanovka Zinsberg je s desetimístnými panoramatickými kabinami a osmimístnými vyhřívanými sedačkami s kryty první kombinovanou lanovkou Kitzbühelských Alp.

Víte, že …. začátky lyžařského střediska SkiWelt Wilder Kaiser byly velmi skromné? Oblast kolem Hohe Salve byla lyžařsky neznámá. Spolupráce prvních vesnic – Brixenu a Scheffau – začala v 70. letech minulého století, první společná permanentka mezi několika vesnicemi byla zavedena v roce 1973/74 a v roce 1977 došlo ke spojení všech devíti údolních vesnic do lyžařské oblasti „Wilder Kaiser - Brixental".

Víte, že …. středisko SkiWelt Wilder Kaiser během poslední zimy prodalo 2,35 mil. permanentek (přepočteno na jeden odlyžovaný den)?

Víte, že …. se středisko SkiWelt Wilder Kaiser v létě prezentuje nejširší nabídkou otevřených lanovek v Alpách? Celkem 15 lanovek Vám nabídne nejen základ pro túry, ale dětem na vrcholech i sedm zábavních parků.

Lyžování v lyžařské oblasti Ski Welt Wilder Kaiser si rozhodně nenechejte ujít. Ski Welt byl již čtyřikrát vyznamenán jako nejlepší lyžařská oblast na světě! Patří mezi lyžařské oblasti s nejlepším poměrem ceny a kvality lyžování v Rakousku.
 

 

Stravování: polopenze

Ubytování: 2lůžkové pokoje s příslušenstvím a SAT-TV v gasthofu v Niederndorfu

Nástupní místa: Jablonec n. Nisou, Liberec, Turnov, Mnichovo Hradiště, Mladá Boleslav, Stará Boleslav, Praha, Beroun a Plzeň.

NOVINKA: Navíc nástupní místa Hradec Králové, Nový Bydžov, Jičín.

 

Horský masív Wilder Kaiser (Divoký Císař) tvoří úžasnou kulisu moderního „kolotoče“ s 90 lanovkami a 284 kilometry sjezdovek vinoucích se kolem vyhlídkového vrcholu Hohe Salve. Díky propojení s Westendorfem a velkorysé modernizaci lanovek zažijete ve Ski Welt lyžování té nejvyšší dimenze. Odborníci řadí Ski Welt mezi nejlepší střediska na světě – má celistvou síť více než 280 km sjezdovek, nejmodernější lanovky, boduje i garantovanou sněhovou jistotou, přitom má příznivou cenu skipasu. Užijte si vyhřívané kabinové lanovky, nejrychlejší sedačkovou lanovku na světě (6m/s), značené lyžařské výlety, široké několikakilometrové sjezdovky! K odpočinku svádí přes 70 horských restaurací a barů s prosluněnými terasami.

Každoroční investice ve Ski Welt jsou závratné a lyžařům otevírají nové možnosti. Kdo navštívil Ski Welt naposledy před několika lety, ocení nové lanovky z Itteru přímo na vrchol Hohe Salve, nové lanovky a nové sjezdovky ze Söll a z Itteru na Kleine Salve a modernizovaný Westendorf.

 
 

Zpět »

   

© CK TRIP, s.r.o. 2024, design Marek Kotrouš, titulní foto MTB-GIGLACH-3095©Martin Huber, web VisionWorks

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím
Nastavení cookies